top of page

Tannbleking

Hjemmebleking er en trygg måte å få hvitere tenner på, men det er allikevel ikke alle tenner som er like mottakelige for bleking. Vi på Randesund Tannlegesenter anbefaler derfor undersøkelse av tennene før bleking, og at blekingen vurderes sammen med tannlege/tannpleier.

Slik fungerer det:

 1. Avtrykk
  Under denne timen tar vi avtrykk av tennene dine, som vi deretter bruker til å fremstille en individuell blekeskinne. Nåværende farge kan også bli registrert for å se fremgang etter begynt bleking.
   

 2. Utlevering av blekeskinner
  Blekeskinnene blir utlevert til deg, og vi går sammen gjennom teknikk for å fylle skinnene. Pasienter som sliter med ising kan også kjøpe med et middel som anvendes i skinnene før bleking for å lindre dette.
   

 3. Dag- eller nattbleking
  Hjemmebleking kan gjøres på to måter. Enten har en på skinnen om natten, eller man kan gå med den på dagtid i 1-2 timer. 
   

 4. Resultat
  Hvor lang tid det tar for å oppnå resultat er individuelt. For de fleste vil en kunne se hvordan fargen blir etter 6-8 dager, mens hos andre vil det være nødvendig å holde på noe lengre. Vi utfører kontrolltime etter bleking og registrerer din fremgang.

 

Ved ubehag er det mulig å ta små pauser under bleking, men som nevnt tidligere er det mulig å anvende et middel mot spesielt sensitive tenner. Mange opplever også bruk av fluorskyll som effektivt. Vi anbefaler å unngå ting som kaffe/te, rødvin, blåbær o.l. under bleking og en liten stund etter oppnådd resultat.

Effekten vil gå noe tilbake etter hvert (3-4 år), men dette er individuelt. Blekingen kan da gjentas med de samme skinnene, og pasienten trenger kun å kjøpe nytt blekemiddel. I de fleste tilfeller er det behov for færre runder under etter-bleking.

For våre pasienter er det også mulig å få kjøpt engangs-blekeskinner hos oss!

TANN.png

Våre åpningstider:
Mandag - torsdag 08.00 til 16.00 
Fredag 08.00 til 15.00

TANN.png

Hos oss er det gratis og enkel parkering. 

Gode bussforbindelser.

bottom of page