top of page

Kroner

KRONER

En krone er en kunstig tann som festes til en eksisterende tann/rot. Dette er nødvendig å gjøre i tilfeller hvor en tann er så skadet at den vanskelig kan repareres med en vanlig fylling.

Når en krone skal lages sliper tannlegen til den skadede tannen, og det tas deretter avtrykk/skanning som sendes til tanntekniker. Inntil den nye tannen er ferdigstilt får pasienten en midlertidig krone (1-2 uker).

En krone er holdbar, og den både ser og kjennes naturlig ut. Likevel er det viktig å huske på at roten fortsatt kan utsettes for karies/tannråte, selv om kronen er av kunstig materiale. God tannhygiene og regelmessig kontroll hos tannlege/tannpleier er derfor viktig.

Vi benytter i hovedsak 2 kronetyper

Metall-keramkroner

Denne kronen består av en metallkjerne som porselenet blir brent på. Metall-keram er en sterk kronetype som gjerne velges ved spesielle krav til styrke, men de brukes allikevel sjeldnere fordi nye kronetyper har blitt mye sterkere. 

Keramiske kroner

Dette er rene porselenkroner uten metall. Keram er en fellesbetegnelse for ulike porselenstyper med forskjellige egenskaper. Keramkroner er estetiske og gir de mest naturlige kronene. 

Hos oss blir de fleste kroner laget i ren keramikk. Disse kronene har blitt vesentlig sterkere de siste årene (zirkonium), noe som har medført mindre behov for metallkjerne i kronen.

Tilfeller der tannen er sterkt nedslitt, kan deler av behandlingen kunne dekkes av Helfo.

TANN.png

Våre åpningstider:
Mandag - torsdag 08.00 til 16.00 
Fredag 08.00 til 15.00

TANN.png

Hos oss er det gratis og enkel parkering. 

Gode bussforbindelser.

bottom of page