top of page

Broer

BROER

Tapte tenner kan ofte erstattes av en bro. I praksis betyr dette at en kunstig tann festes på nabotennene, som da må slipes til. For de aller fleste vil en bro både se og føles naturlig ut i munnen.

 

Metall- og metallfire broer

Tennene som skal inkluderes i broen blir slipt til, og tannlegen tar et avtrykk. Dette sendes til tanntekniker som fremstiller en passende bro. Vanligvis gjøres dette i et materiale som kalles metall-keram. Metallet fungerer som et skjelett som porselenet brennes på. Ulike metaller som blir brukt i broer er gull, titan eller krom-kobolt. I dag kan også mindre broer fremstilles kun i keram, såkalte metallfrie broer. Her brukes keramet Zirkonium som skjelett. Stadig flere broer kan lages av dette materialet.

Festes til tennene

Det finnes grenser for hvor mange tapte tenner en bro kan erstatte. Broer festes til preparerte tenner på hver side av luken, og jo flere tenner som er gått tapt, desto flere naturlige tenner må brukes til å bære broen som skal erstatte dem. I enkelte tilfeller vil mangel på naturlige tenner kunne fikses ved bruk av implantat, dersom pasienten har god nok benhøyde.

Dersom tenner har gått tapt grunnet tannløsningssykdom, vil deler av behandlingen dekkes av Helfo (gjelder små jeksler, hjørnetenner og fortenner).

TANN.png

Våre åpningstider:
Mandag - torsdag 08.00 til 16.00 
Fredag 08.00 til 15.00

TANN.png

Hos oss er det gratis og enkel parkering. 

Gode bussforbindelser.

bottom of page