top of page

Helprotese

HELPROTESE

Helprotese blir benyttet dersom alle tennene i en kjeve mangler. En helprotese fremstilles av tanntekniker etter nøyaktig avtrykk av kjevekammen. Protesen består av et plastmateriale som de nye tennene i plast festes i.

Etter utlevering vil man måtte bruke litt tid på å vende seg til den nye protesen. Det er vanlig at man opplever økt spyttproduksjon og brekningsfornemmelser dersom det er ens første helprotese. Noen opplever også det å prate med protesen som uvant, og en god tilvenningsmetode kan være høytlesning. 

Ved samtidig tap av tenner grunnet tannløsningssykdom, dekkes deler av kostnadene i forbindelse med helproteser i over- eller underkjeve av Helfo.

Oppvaring og renhold av helproteser

Proteser må rengjøres 1-2 ganger hver dag ved bruk av spesialbørste (kan kjøpes hos tannlegen) eller myk tannbørste. Det er også svært viktig at man rengjør innsiden av protesen for å unngå plager (eks. soppinfeksjon). Tannkrem med lite slipemiddel eller Zalo kan brukes. For å unngå uhell anbefaler vi at rengjøring blir gjort over en vask fylt med vann. Protesen bør oppbevares tørt, gjerne i en boks, og ikke i vannglass (grunnet økt bakterieflora).

Det er viktig å opprettholde god hygiene på gummer (tannkjøtt), selv om man bruker helprotese. Dette forebygger soppdannelse, dårlig ånde og vond smak i munnen.

TANN.png

Våre åpningstider:
Mandag - torsdag 08.00 til 16.00 
Fredag 08.00 til 15.00

TANN.png

Hos oss er det gratis og enkel parkering. 

Gode bussforbindelser.

bottom of page